Over mij

Shiatsu therapeut Michelle van Leeuwen Amsterdam

Mijn naam is Michelle van Leeuwen en ik ben gediplomeerd shiatsu-therapeut. Ik heb de vierjarige Zen Shiatsu Opleiding gevolgd bij Joyce Vlaarkamp in Amsterdam. Deze opleiding volgt de school van Shizuto Masunaga waarbij de principes van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) gecombineerd worden met de inzichten van de westerse geneeskunde en psychologie.

 

Voorheen ben ik jarenlang werkzaam geweest als marketing- en communicatie adviseur in het bedrijfsleven. Ik ondervond de effecten van shiatsu aan den lijve, raakte geïntrigeerd en werd uiteindelijk zo geïnspireerd door de oosterse kijk op ziekte en gezondheid dat ik er mijn beroep van heb gemaakt.

 

Regelmatig volg ik bijscholingen om mijn technieken en kennis te verdiepen op het gebied van shiatsu en TCM. O.a. intensieve en inspirerende bijscholingen bij de zoon van de grondlegger van Zen Shiatsu, Haruhiko Masunaga, zowel in Tokio Japan als Amsterdam.

 

Het lichaam is een bron van kennis die niet altijd zo makkelijk te benaderen of te begrijpen is.

Daarom ben ik mij meer gaan verdiepen in de connectie tussen het hoofd en het lichaam en heb me verder gespecialiseerd in Clean Language, een vraagmethode die het hoofd helpt om lichamelijke sensaties beter te begrijpen. Ik heb verschillende trainingen gevolgd bij Nick Pole, grondlegger van deze methode en schrijver van het boek 'Words that Touch'.

 

Tenslotte, omdat de Oosterse kijk op ziekte en gezondheid altijd uitnodigt om verder te verdiepen, ben ik in 2021 gestart met de opleiding tot acupuncturist bij Oxrider Academy van Yan Schroën.

 

Locaties Amsterdam West & Amsterdam Zuid

Shiatsu Praktijk Amsterdam bevindt zich op twee locaties:

  • Amsterdam Oud West:
    • Ite Boeremastraat nr. 1, 1054 PP Amsterdam
  • Amsterdam Zuid (de Pijp):
    • Lutmastraat nr. 182 - A, 1073 HG Amsterdam

 

Cliënten over mij

"Ik voelde me gisteren na de behandeling voor het eerst in maanden weer mezelf."

 

Brigitte, tekstschrijfster.

 

"Met onverklaarbare, extreme moeheidsklachten kwam ik via de bedrijfsarts bij Michelle terecht. Wat een cadeau voor mezelf, mijn lichaam en geest! Rustig liggen op een heerlijke mat, wetende dat je energie 'blokkades' met elke rake aanraking van Michelle aandacht krijgen. Na elke sessie voelde ik me ècht meer in mijn lichaam dan daarvoor. Heerlijk!

Er heerst een veilige, ontspannen sfeer bij Michelle. Ook denkt ze mee en geeft ze fijne tips voor in het dagelijkse leven n.a.v. wat zij voelt op de mat. Ik raad het echt iedereen aan!"

 

Marlies, HR Consultant.

 

"Ik kwam in contact met Michelle met de gedachte: baat het niet, schaadt het ook niet. Ik was nieuwsgierig, zat in een stressvolle privésituatie en kon wel wat extra aandacht gebruiken. Nu, 3 behandelingen verder, ben ik zo blij met Michelle en haar gouden (!) handen. Michelle is integer, oprecht, belangstellend en zeer vakbekwaam!! Het doet me iedere keer goed, ik voel dan een diepe ontspanning tijdens en ook dagen na de behandeling. Dank je wel Michelle."

 

Marjan, gepensioneerd verpleegkundige en maatschappelijk werkster.

 

"Ik heb Michelle als een heel fijn mens ervaren. Gedurende de behandelingen stond ik meer in contact met mezelf en was ik meer bij mijn gevoel. Het dwong me om naar mezelf te kijken in plaats van altijd aandacht voor anderen te hebben. Het heeft voor een stukje lichaamsbewustzijn gezorgd. Gun jezelf deze aandacht!"

 

Helen, jeugdzorgwerker.

 

"Na een burn-out heeft Michelle me weer helemaal terug gebracht naar mijn eigen lijf. Ik had het gevoel dat alle 'onderdelen' weer op haar plaats werden gebracht. Daardoor kwam er nog meer rust en helderheid in mijn hoofd."

 

Karine, adviseur vrijwillige inzet in welzijn en zorg.

 

"Ik kwam bij Michelle met fysieke en mentale spanningsklachten. Michelle's rustige, aandachtige aanraking heeft ervoor gezorgd dat mijn klachten zo goed als verdwenen zijn. Door shiatsu ben ik me meer bewust geworden van mijn dagelijkse rennen en vliegen. Ik weet steeds beter wat wel kan en wanneer het teveel is. "

 

Marina, office manager